Rýžovary – rýže v páře se neslepí
Rýžovar je kuchyňský spotřebič, parní hrnec, který slouží k přípravě rýže. Jedná se o zařízení, které se snaží ulehčit přípravu této výživné potraviny a usnadnit ji i těm méně zkušeným kuchařům. Rýžovary se vyrábějí v mnoha různých velikostech, kapacitách a cenových relacích, aby vyhověly potřebám a představám každého uživatele. Vaření rýže je občas věda, ačkoliv se zdá jednoduché. Stačí rýži trochu převařit a nepochutnáte si tak, jako když je rýže uvařená „ideálně“. Názory na hrnec na vaření rýže jsou různé. Někomu vyhovuje klasický hrnec, někdo vyzkouší tento a nedá na něj dopustit. Rýže, která se do hrnce vkládá se dá předem okořenit a pak už se jen napařuje.
Hrnec na rýži
- skvělý pomocník na přípravu rýže
- vysoce kvalitní nepřilnavý povrch
- 2 přídavné hrnce a speciální nástavec na rýži a zeleninu
- odnímatelné rukojeti pro snadné skladování
- skleněná poklička s bezpečnostním ventilem
TOP rýžovary – nejlepší a nejprodávanější hrnce na rýži
Princip vaření v rýžovaru
Rýžovary pracují na jednoduchém principu, kdy se rýže vloží do nádoby s vodou a po zapnutí se zařízení postará o zbytek. Rýžovar zahřívá vodu na určitou teplotu a udržuje ji po celou dobu vaření. Poté, co je rýže hotová, rýžovar se automaticky vypne, čímž se zamezí připečení rýže na dně nádoby a zbytečnému plýtvání energií.
Rýžovary mají mnoho výhod. První a největší výhodou je rychlá a snadná příprava rýže. Uživatel nemusí přemýšlet o teplotách, času vaření ani o přemíře vody. Rýžovar se o to vše postará sám. Díky tomu uživatel ušetří spoustu času a energie.
Další výhodou je, že rýžovary jsou velmi jednoduché na používání. Stačí následovat základní pokyny a během chvilky bude hotová skvěle uvařená rýže. Rýžovary jsou také snadno ovladatelné, což znamená, že se s nimi snadno pracuje a lze je používat i pro přípravu jiných pokrmů.
Kromě přípravy bílé rýže, rýžovary umožňují i přípravu různých druhů rýže jako např. hnědé rýže, sushi rýže nebo jasmínové rýže. Navíc, mnoho moderních rýžovarů má další funkce jako např. ohřev jídla, vaření polévek nebo páření zeleniny.
V současné době jsou rýžovary běžnou součástí mnoha domácností a restaurací po celém světě. Není to jen kvůli snadné a rychlé přípravě rýže, ale také kvůli širokému spektru možností a výhod, které rýžovary mají.